В предишната ни статия ви обяснихме защо е важно да се използват специални нощни кремове за лице и за необходимостта да се грижим за кожата си, докато спим. Днес продължаваме с темата и ще я разширим, като включим в нея кремове с възстановяващ ефект, за да се будим сутрин не само отпочинали и освежени, но и подмладени и със самочувствие.
Козметолозите на REFAN препоръчват използването на продукти с натурални съставки, които да подхранват кожата по време на сън.
Счита се, че маслото от ший е най-добрата грижа за кожата през зимата, тъй като осигурява необходимата влага и хранителни вещества през студения сезон. Наричано още  масло от карите, то е едно от големите чудеса на Черния континент. Името му означава „живот“ и се смята за свещено. Маслото от карите е изключително ценно поради състава си и въздействието, което оказва  върху кожата. Твърди се, че египетската кралица Нефертити дължала своята красота на редовното му използване.
Този безценен природен продукт е използван от козметолозите на REFAN при разработката на подхранващия крем за лице Shea/Karite. Той съдържа органично масло от ший, богато на незаменимите за кожата витамин А, Е и мастни киселини. Неговата лека и копринена консистенция се топи, без да оставя мазни следи. Кремът може да се използва не само през  нощта, но и през деня и е подходящ за суха и чувствителна кожа. Редовната му  употреба предотвратява появата на бръчки, изглажда фините линии и ефективно противодейства на процесите на стареене.
Друго козметично средство с регенериращ ефект и с екзотична природна съставка е възстановяващият нощен крем за лице HIMALAYAN GOJI BERRY с екстракт от хималайско годжи бери. Плодовете на тази билка са източник на натурален витамин С  и са били известни на традиционната китайска медицина преди повече от 2000 години.  Кремът регенерира кожата, подобрява клетъчния метаболизъм и ускорява растежа на нови клетки. Масло от ший, богато на незаменимите за кожата витамини A, E и мастни киселини, подхранва и хидратира. В резултат кожата е отново гладка и еластична.
Като ефективно средство, което да се грижи за кожата, докато спите, козметолозите на REFAN препоръчват нощния крем за лице SNAIL PERFECTION. Той осигурява активна грижа за кожата, благодарение на  екстракта от охлюви, който съдържа много ценни за кожата компоненти, стимулира клетъчните функции, подпомага регенерирането на кожата и забавя процесите на стареене. Витамини А и Е се грижат за нейния сияен вид и подпомагат борбата с бръчките.

Регенериращите нощни кремове на REFAN се нанасят вечер  върху  чиста и суха кожа, като леката им консистенция попива добре, без  да оставя мазни следи. За техните качества убедително говорят и постиженията  на козметичния бранд  - Златен сертификат в класацията „Любима марка на българския потребител 2017” за най-много потребителски гласове, както и първо място в две категории:  „Козметика“ и „Българска марка“.


В следващата ни статия  ще продължим да ви запознаваме с ползите и свойствата на нощните кремове за лице на REFAN, препоръчани от козметолозите.