Violet – божествен и деликатен аромат Виолетката е неразделна част от много парфюмни композиции

четвъртък, 20 септември 2018 г.

Violet – божествен и деликатен аромат

Виолетката /Violet/ расте в средиземноморските региони и в някои части на Азия. Нежните лилави, бели или пъстри цветове се появяват рано през пролетта, още преди да се раззеленят дърветата.
Тя е символ на древна Атина. Гърците я свързвали с плодородието и любовта и я добавяли в любовни отвари. Освен заради сладкия си цветен аромат, растението е известно и с това, че може да се консумира и притежава лечебни свойства. Тази негова употреба е била изключително популярна още преди 14-ти век в Европа. Свежи цветове се прилагат и като декорация на множество ястия и напитки.
Цветовете и листата на виолетката имат различен мирис. Цвета притежава сладък, пудрен, дървесно-флорален аромат, който се дължи на йононите, докато листата имат интензивен зелен мирис, напомнящ окосена трева, преплетен с лек намек за краставица.
В Южна Франция два вида виолетови култури се отглеждат главно за листата - Парма и Виктория. Свежото ухание на виолетовите листа е неразделна част от много парфюмни композиции, вариращи от свежи цветни до ориенталски пикантни и фуражни аромати.

Еau de parfum Violet & Rose е фантазийно, цветисто изкушение към луксозна колекция Refan Temptation Blend, което събужда безкрайно желание за приключения, романтика и изненадващи открития.
Violet & Rose е пленителна магия, божествен и деликатен аромат, който създава усещане за класическа цветна експлозия.

 Последни новини

С подкрепата на РЕФАН избраха най-красивата плевенчанка! 14 април 2022 г.

Нейни подгласнички станаха други две плевенски красавици – В...

РЕФАН подкрепи конкурса "Мисис Бургас 2022" 6 април 2022 г.

Подаръци с козметика бяха щедро осигурени от „Рефан“.

РЕФАН и община Пловдив стоплиха сърцата на пенсионери за Първа пролет 25 март 2022 г.

С бал с маски възрастните хора от Централния клуб на пенсион...