Слънцето ускорява стареенето на кожата, масло и екстракт от маслина я спасяват

петък, 16 август 2019 г.

Слънцето ускорява стареенето на кожата, масло и екстракт от маслина я спасяват

Известен факт е, че слънчевите лъчи, под които с удоволствие добиваме тен през лятото, имат и един не толкова приятен ефект - те  ускоряват стареенето на кожата. Тя се дехидратира, губи блясъка и стегнатия си вид, появяват се малки фини бръчици. Появява се нуждата  от специална грижа и тук на помощ идват маслото и екстракта от листа на маслина.
Маслото от маслина е едно от най- древните средства за запазване на красотата на кожата. Високото съдържание на витамин Е го прави ефикасно средство за борба със свободните радикали и преждевременното стареене на кожата. Богато е на мононенаситени мастни киселини, които действат хидратиращо, омекотяват и подобряват еластичността на кожата. Помага за възстановяването на кожата след прекомерно излагане на слънчева светлина, замърсявания, цигарен дим и други вредни фактори.
Екстрактът от листата на маслина е богат на антиоксиданти и предпазва кожата от свободните радикали, както и от ултравиолетовите лъчи. Иноваторите на REFAN съчетават неговите козметични свойства с тези на маслото от маслина и по този начин създават козметичната серия „Olive“. Тя включва продукти с хидратиращ, подмладяваш и регенериращ ефект, които стимулират възстановяването на кожата и предпазват от вредното въздействие на околната среда.
Мицеларната вода Olive е безпощадна към замърсяванията и толерантна към кожата.  Дневен, нощен и околоочен крем Olive осигуряват цялостна и непрекъсната грижа за лицето, а шампоанът и спреят за коса от серията възвръщат блясъка и жизнеността на косъма. Грижата за кожата в банята се допълва от душ гел и сапун Olive, подходящи за всеки тип кожа и особено за чувствителна и лесно дразнима.  Кремът за тяло финализира нежната грижа за кожата и превръща серия „Olive" на REFAN  в безценен съюзник срещу нейното стареене.Последни новини

С подкрепата на РЕФАН избраха най-красивата плевенчанка! 14 април 2022 г.

Нейни подгласнички станаха други две плевенски красавици – В...

РЕФАН подкрепи конкурса "Мисис Бургас 2022" 6 април 2022 г.

Подаръци с козметика бяха щедро осигурени от „Рефан“.

РЕФАН и община Пловдив стоплиха сърцата на пенсионери за Първа пролет 25 март 2022 г.

С бал с маски възрастните хора от Централния клуб на пенсион...