Saffron – „божественото цвете“ на парфюмерията Ароматът на шафран е красив, луксозен и лесен за разпознаване

петък, 24 август 2018 г.

Saffron – „божественото цвете“ на парфюмерията

Шафранът / Saffron/ се добива от цветовете на шафрановия минзухар, произхождащ от остров Крит.
Наименованието му идва от старофренски термин, означаващ "жълт".
Древна легенда разказва за трогателната история на младия овчар Крокус (Crocus - това е латинското име на цветето минзухар) срещнал чудно красива нимфа. Боговете, впечатлени от искрените чувства на двамата влюбени, решили да ги съберат завинаги и превърнали момичето в неувяхващ вечнозелен тис, а Крокус – в прекрасен минзухар, който цъфти и пролет, и есен, за да може да бъде по-често със своята любима.
В Гърция и древен Рим са използвали шафрана като лечебно средство. Той е присъствал и в религиозни церемонии при мумифициране.
Древните средиземноморски народи използвали шафрана в своите парфюми, мазила, гримове и лечения. Богатите римляни го прибавяли към води и масла, с които ароматизирали обществените зали и бани и вярвали, че има свойствата на противоотрова. Носенето на дрехи и обувки в шафранен (жълт) цвят се считало за признак на богатство.
Шафранът е наричан „божественото цвете“. В Кашмир го поднасят като дар на Буда и помазват други божествени статуи с него.
В продължение на векове той остава един от най-скъпите компоненти в парфюмерията. Ароматът на шафран е красив, луксозен и лесен за разпознаване. Неговото присъствие в парфюмерията придава начален подем, плътност и запомнящ се характер.

Eau de parfum Saffron & Rose e култов аромат към специалната бутикова колекция изкусителни аромати Refan Temptation Blend. Създаден е за ценители - богат, интензивен, дълготраен, секси, хипнотизиращ. В неговото ухание в интригуващ контраст се съчетават нежни, цветисти, женствени акорди с горещи мъжки акценти. А това несъмнено създава атмосфера на чувствена сексуалност, която не остава незабелязана.

Продуктът може да намерите в най-близкия магазин на Refan:-----> магазини

 Последни новини

С подкрепата на РЕФАН избраха най-красивата плевенчанка! 14 април 2022 г.

Нейни подгласнички станаха други две плевенски красавици – В...

РЕФАН подкрепи конкурса "Мисис Бургас 2022" 6 април 2022 г.

Подаръци с козметика бяха щедро осигурени от „Рефан“.

РЕФАН и община Пловдив стоплиха сърцата на пенсионери за Първа пролет 25 март 2022 г.

С бал с маски възрастните хора от Централния клуб на пенсион...