Как да се борим с преждевременното стареене на кожата? С масло и екстракт от маслина!

четвъртък, 11 октомври 2018 г.

Как да се борим с преждевременното стареене на кожата? С масло и екстракт от маслина!

Известен факт е, че слънчевите лъчи, под които с удоволствие добиваме тен през лятото, имат и един не толкова приятен ефект - те  ускоряват стареенето на кожата. Първите признаци са малки фини бръчици, загубата на блясък и стегнат вид на кожата. В резултат на  непрекъснатата атака на свободните радикали се забавя  клетъчния метаболизъм и синтеза на колаген. Кожата се дехидратира, бръчките стават все  по- изразени и дълбоки. Появява се нуждата  от специална грижа.
Решението е в няколко лесни стъпки - борба със свободните радикали, подхранване на кожата с колаген и защитата й от UV-А и UV-B лъчите през деня. Това може да стане успешно с помощта на маслото и екстракта от листа на маслина.
Маслото от маслина е едно от най- древните средства за запазване на красотата на кожата. Високото съдържание на витамин Е го прави ефикасно средство за борба със свободните радикали и преждевременното стареене на кожата. Богато е на мононенаситени мастни киселини, които действат хидратиращо, омекотяват и подобряват еластичността на кожата. Помага за възстановяването на кожата след прекомерно излагане на слънчева светлина, замърсявания, цигарен дим и други вредни фактори.
Екстрактът от листата на маслина е богат на антиоксиданти и предпазва кожата от свободните радикали, както и от ултравиолетовите лъчи. Иноваторите на REFAN съчетават неговите козметични свойства с тези на маслото от маслина и по този начин създават козметичната серия „Olive“. Серията включва продукти с хидратиращ, подмладяваш и регенериращ ефект, богати на антиоксиданти, които стимулират възстановяването на кожата и предпазват от вредното въздействие на околната среда.
Мицеларната вода Olive е безпощадна към замърсяванията и толерантна към кожата.  Дневен, нощен и околоочен крем Olive осигуряват цялостна и непрекъсната грижа за лицето, а шампоанът и спреят за коса от серията възвръщат блясъка и жизнеността на косъма. Грижата за кожата в банята се допълва от душ гел и сапун Olive, който е подходящ за всеки тип кожа и особено за чувствителна и лесно дразнима.  Кремът за тяло финализира нежната грижа за кожата и превръща серия „Olive" на REFAN  в безценен съюзник срещу нейното стареене.