Incense – олицетворение на божественост и вечност Маслото от тамян е по-ценено и от златото

четвъртък, 20 септември 2018 г.

Incense – олицетворение на божественост и вечност

Тамянът /Incense/ е ароматна смола, добивана от дърветата на род Boswellia, които виреят на Арабския полуостров, в Индия и в Източна Африка.
Познат е още от векове, като в древен Египет се използвал в религиозните церемонии за балсамиране на мумиите. Историята ни казва, че още в древен Вавилон са се изгаряли почти 60 000 кг тамян годишно за осъществяване на традиционни ритуали. В Китай са били убедени, че пушекът на тамяна е директен начин за контакт с божествата, за пречистване на душата и съзнанието. Открай време се знае, че каденето с тамян предпазва дома от зли сили. Той е неизменна част от всички духовни практики и неговият аромат олицетворява божественост и вечност.
Маслото от тамян е ценено повече от златото. Древните му лечебни свойства са добре документирани и са направили тази смола известна и до днес, като нещо повече от скъп ароматен подарък. В продължение на векове в практиката на Аюрведическата медицина тамянът се използвал за лечение на рани, за пречистване на въздуха. Употребява се и в ароматерапията, има успокояващ ефект и помага на хората, страдащи от безсъние.
Опитните парфюмеристи майсторски усвоили аромата на тамяна и го включили в красиви композиции с флорални и дървесни нотки. Той има дълбок, плътен, сякаш обгръщащ аромат, смолист, балсамичен, малко сладък мирис.

Eau de parfum Incense & Rose e мистичен и уникален аромат, в който се долавя духа на Изтока и това му определя заслужено място сред обаятелните и изкусителни ухания от колекцията Refan Temptation Blend - те следват модните тенденции и същевременно остават в историята като истинска класика.