ГИМНАСТРАДА - НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ ГИМНАСТИКА

четвъртък, 23 септември 2021 г.

ГИМНАСТРАДА - НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ ГИМНАСТИКА
ГИМНАСТРАДА - НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ ГИМНАСТИКА
ГИМНАСТРАДА - НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ ГИМНАСТИКА
ГИМНАСТРАДА - НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ ГИМНАСТИКА
ГИМНАСТРАДА - НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ ГИМНАСТИКА

В неделя в столичната зала 'София" се проведе надпреварата в Държавното първенство по масов спорт Гимнастрада.

Ако за едно състезание може да се каже, че е празник за съответния спорт - то гимнастрадата е наистина бал на гимнастиката във всяко отношение и за всички възрасти - за малки и големи от 3 до 83+ години!

Красива зала "София", подредена като за голям международен турнир, невероятна атмосфера, много настроение и усмивки съпътстваха преминалото състезание за масов спорт по художествена гимнастика "Гимнастрада"! Адмирации за отличната организация, осъществена от БФХГ, комисията за Масов спорт към федерацията и клуба - домакин - КХГ "Биляна"!

Развитието на масовия спорт и провеждането на "Гимнастрада" за желаещи аматьори от всички възрасти е идея на президента на БФХГ Илиана Раева и част от нейната стратегия за популяризиране на художествената гимнастика при кандидатирането й за председател на БФХГ. Огромна е заслугата за организацията на турнира и на Комисията за масов спорт към БФХГ с председател Мариета Дукова.

Държавната Гимнастрада, която Българска федерация по художествена гимнастика проведе за 8 поредна година е форум на по-различния поглед на всички онези, които обичат гимнастиката и се отдават на нея, независимо от възраст и пол, не за да завоюват върхове, а за да са част от „ВЪРХА“, част от едно цяло, което се нарича ГИМНАСТИКА.

Тази година официални гости на събитието бяха вицепрезидентът на БФХГ Невяна Владинова, носителката на бронзов медал от Олимпиадата в Рио с ансамбъла на България Ренета Камберова и една от най-силните ни гимнастички, която след олимпиадата в Токио прекрати спортната си кариера - Катрин Тасева, които поздравиха всички участници в този изключително красив спектакъл и им пожелаха успех.

1190 участника от отбори от цялата страна, представители на 35 клуба бяха отделили време, сили и вложили своите емоции, за да покажат най-доброто, което могат! Мънички момичета и момчета от детски градини се почувстваха като големите каки - шампионки в прекрасно аранжираната зала "София", а незабравимо ще остане и изпълненията то на Дамите с главно "Д, от клуб Анелия гр. Мездра при възрастова категория „над 50години“, както и на дамата на 80 години, която държеше трибагреника и поднесе своето изпълнение с любов и положителни емоции към всички свои колеги в залата и зрителите, които имаха възможност да наблюдават всичко, което случва в залата онлайн пред своите монитори.

Толкова много малки и големи състезателки в красиви костюми, приказни герои, много танци и разказани истории, медали за всички, подаръци и нови приятелства - всичко това е възможно точно при такъв тип състезания с масово участие!

Тази неподправена искреност и красота запалват все нови и нови желаещи да спортуват - независимо от тяхната възраст и възможности и в това е най-големият плюс и истинският смисъл от развитието и популяризирането на масовия спорт!

При една от проведените световни гимнастради преди години, организаторите бяха избрали мотото "Нека накараме Земята да се движи!" Мисля, че точно тези думи отразяват идеално същността на това най-ярко спортно и развлекателно събитие.

В неделния ден зала "София" просто беше истинска празнична арена, изпълнена с радост и енергия от гимнастички на различни възрасти от цялата страна, преплитаха се танц и гимнастически движения, разказани малки истории с подходящите костюми и много, много желание и старание!

В обикновените спортни състезания схемата е следната: пристигате на състезанието, състезавате се и си тръгвате! Но Гимнастрада е нещо специално, това е общност от съмишленици, които свободно обменят опит помежду си. Тук приятелството се ражда между хора от различни части на България, от различни възрасти и с различни възможности. Енергийният заряд, който един състезател получава в Гимнастрада, е невъзможно да се обясни, трябва да се види и да се почувства.



Последни новини

Новата Мис Велико Търново 2023 е Ева Захариева 16 май 2023 г.

Освен първото място, красавицата спечели честта да представя...

Лидери в медицината бяха отличени с подкрепата на РЕФАН България 10 май 2023 г.

​ 23-те златни статуетки бяха връчени по време на осмото изд...

РЕФАН подкрепи франкофонския фестивал „Златен ключ”- Пловдив 2022 11 юли 2022 г.

Бляскаво откриване и изключителни таланти зарадваха публикат...

С подкрепата на РЕФАН избраха най-красивата плевенчанка! 14 април 2022 г.

Нейни подгласнички станаха други две плевенски красавици – В...