Geranium – наситен аромат за тонус и настроение Маслото от гераниум предразполага към нежност и е извор на бодрост

сряда, 5 септември 2018 г.

Geranium – наситен аромат за тонус и настроение

Зад името Geranium стои добре познатото ни индрише. За родина на ароматното растение се счита Южна Африка, откъдето то е внесено в Европа.
Етеричното масло от гераний се добива чрез парна дестилация на стъбла и листа на растението Geranium и се използва широко в парфюмерията и козметиката заради приятния му аромат.
Това етерично масло е известно в търговията под името „тереше“ и представлява бледозеленикава течност. Действа благоприятно при депресия и тревожност. Счита се за извор на бодрост, повишава работоспособността и вниманието. Ароматът му предразполага към нежност и повдига тонуса.
От древността растението заема значително място в много култури. Цвета на съцветията на гераниум определя символиката и дори магическото значение на растението. Маслото от гераниум е много популярно, заради широкия спектър на аромотерапевтично, антибактериално и заздравяващо раните действие. То спомага за рециклиране на мъртвите клетки и регенериране на нови.
Гераниевото масло често се сравнява с розовото етерично масло, защото има почти същите терапевтични свойства. Има изтънчен цветисто-зелен аромат, наподобяващ този на розата - сладък, богат, наситен, топъл и повдигащ настроението.

Eau de parfum Geranium & Rose e предизвикателно изкушение от бутиковата парфюмна колекция Refan Temptation Blend и впечатлява ценителите със своя специален, нестандартен, дързък и мистериозен аромат.
Geranium & Rose е дървесно - ориенталска комбинация от кардамон, розов пипер, шафран и пиперлива сладост от индийско орехче във върха, обкръжени от роза, гераниум и кедър в средата. Сантал, кожа и смолисти ноти завършват това уникално ухание, което олицетворява стремежа към съвършенство, управляван от сила и амбиция.

Продуктът може да намерите в най-близкия магазин на Refan:-----> магазини



Последни новини

Новата Мис Велико Търново 2023 е Ева Захариева 16 май 2023 г.

Освен първото място, красавицата спечели честта да представя...

Лидери в медицината бяха отличени с подкрепата на РЕФАН България 10 май 2023 г.

​ 23-те златни статуетки бяха връчени по време на осмото изд...

РЕФАН подкрепи франкофонския фестивал „Златен ключ”- Пловдив 2022 11 юли 2022 г.

Бляскаво откриване и изключителни таланти зарадваха публикат...

С подкрепата на РЕФАН избраха най-красивата плевенчанка! 14 април 2022 г.

Нейни подгласнички станаха други две плевенски красавици – В...