Благодарение на REFAN България има нов световен шампион в Киокушин

петък, 27 ноември 2015 г.

Благодарение на REFAN  България има нов световен шампион в Киокушин
Благодарение на REFAN  България има нов световен шампион в Киокушин

Захари Дамянов завоюва в Токио световната титла в Киокушин карате на без-категории на 22 ноември. „Нямам думи да опиша, как се чувствам. Благодаря на REFAN за дългогодишната подкрепа“, сподели победителят.

За успешното представяне на Захари Дамянов и варненския клуб "Ичи Геки" – Варна на световния подиум има принос Ангел Попов - президент на козметична компания REFAN, който стана техен щедър дарител от самото начало.

Захари Дамянов е роден на 5 ноември 1985 г. във Варна. От 20 години се занимава с карате Киокушин, възпитаник е на СК "Ичи Геки" – Варна " с треньор световния шампион Шихан Емил Костов. Той е многократен национален шампион, четирикратен европейски шампион и четирикратен шампион на Америка.

Световното първенство се организира веднъж на 4 години и представлява Олимпиада в Света на карате Киокушинкай. Само 192 състезатели се допускат да вземат участие, които минават през няколко квалификации, за да получат квота. Един от тях бе Захари, който безапелационно спечели Световната титла на тридневното съревнование, побеждавайки убедително в осемте срещи в редовното време.

"Чувствам се страхотно. Това, което изпитвам не може да се опише с думи. Първенството се проведе в рамките на 3 дни, в които имах 8 срещи. “Искам да благодаря специално на моя треньор шихан Емил Костов, както и на ”Рефан България” за дългогодишната подкрепа."

„Рефан България“ повече от десетилетие подкрепя българския спорт и спортисти като: карате киокушин спортен клуб с треньор шихан Емил Костов, федерацията по аеробика, младите футболни надежди на Пловдив, шампионат по снукър, по спортни танци и други.

http://www.plovdivglas.bg/34322/blgarin-pokori-yaponiya-zahari-damyanov-e-1-v-sveta-na-kioku.html

 



Последни новини

Новата Мис Велико Търново 2023 е Ева Захариева 16 май 2023 г.

Освен първото място, красавицата спечели честта да представя...

Лидери в медицината бяха отличени с подкрепата на РЕФАН България 10 май 2023 г.

​ 23-те златни статуетки бяха връчени по време на осмото изд...

РЕФАН подкрепи франкофонския фестивал „Златен ключ”- Пловдив 2022 11 юли 2022 г.

Бляскаво откриване и изключителни таланти зарадваха публикат...

С подкрепата на РЕФАН избраха най-красивата плевенчанка! 14 април 2022 г.

Нейни подгласнички станаха други две плевенски красавици – В...