Chypre – класически аромат с модерно излъчване Шипровите аромати съчетават в себе си свежест, чувственост и динамика

четвъртък, 20 септември 2018 г.

Chypre – класически аромат с модерно излъчване

Шипър (Chypre) е френското име на остров Кипър, където според легендата е родена богинята на любовта Венера. Именно там вирее вид мъх, ароматът на който е предопределен да се превърне в един от основните компоненти на цяло едно парфюмно семейство. „Chypre“ се превръща в нарицателно за цяла група класически парфюми. Както писателят създава своята история около основната сюжетна линия, така и парфюмът се изгражда около един основен акорд, който определя ароматната му група. Шипровите акорди се използват както в мъжката, така и в дамската парфюмерия.Класическият шипър, освен мъха, включва цитруси, медено-пикантно пачули и нежни цветя (роза, жасмин). Ароматът му се характеризира със свежест, известна острота и елегантно излъчване.
В края на 40-те и началото на 50-те години на миналия век се създават много класически шипрови ухания, като се забелязва тенденция напоследък те да се обогатяват със сладки и топли нотки. Шипровите аромати cъc cигypнocт ca eдин oт пpиopитeтитe в cъвpeмeннaтa пapфюмepия, дoĸoлĸoтo cъчeтaвaт в ceбe cи cвeжecт, чyвcтвeнocт и динaмиĸa – ĸaчecтвa, ĸoитo ce тъpcят в cвoбoдния cтил нa живoт.

С топлината, дълбочината и флорално-ориенталския си характер еau de parfum Chypre & Rose е един от най-характерните аромати в колекцията от изкусителни и нетрадиционни ухания Refan Temptation Blend.
Той е подходящ за ценителите на силните усещания, за креативните и артистичните по дух. Представлява неустоима симбиоза между шипър, роза, агар, смола и дървесни ноти, която подчертава индивидуалния стил и подхожда на уверените в своята харизма.



Последни новини

Вахтен офицер втори ранг е новата Мисис Бургас 1 април 2024 г.

Мисис Бургас е конкурс с кауза още от самото си създаване.

13-ти мемориален крос "Стефан Попов" 17 май 2023 г.

Събота 20.05.2023, 10:00 сутринта на Гребната база в Пловдив

Новата Мис Велико Търново 2023 е Ева Захариева 16 май 2023 г.

Освен първото място, красавицата спечели честта да представя...

Лидери в медицината бяха отличени с подкрепата на РЕФАН България 10 май 2023 г.

​ 23-те златни статуетки бяха връчени по време на осмото изд...

РЕФАН подкрепи франкофонския фестивал „Златен ключ”- Пловдив 2022 11 юли 2022 г.

Бляскаво откриване и изключителни таланти зарадваха публикат...