„Женско злато“ се грижи за кожата в студените дни

четвъртък, 14 февруари 2019 г.

„Женско злато“ се грижи за кожата в студените дни

За кожата трябва да полагаме грижи всеки ден, особено през зимата. Студът, вятърът, рязкото редуване на ниски температури навън и високи температури в помещенията водят до дехидратиране на кожата и намаляват нейната ефективност като защитна бариера на организма. С тези негативни последствия можете да се справите с помощта на подходяща козметика.
Козметолозите съветват през зимата да се използват хидратиращи продукти, които да осигуряват на кожата така необходимата й влага, както и такива, които съдържат естествени масла и витамини - за подхранване. Изключително подходяща са студените дни е козметичната серия Shea/Karite на REFAN - с органично масло от ший, наричано още „женско злато“ - богато на незаменимите за кожата витамини А и Е, както и на микроелементи и мастни киселини. Счита се, че то е най-добрата грижа за кожата през студения сезон, защото набавя живителна влага и хранителни вещества за нея, поддържа еластичността й и клетъчното обновяване. Твърди се, че египетската кралица Нефертити дължала своята красота на редовното използване на маслото от ший.
Със серията Shea/Karite можете да се погрижите за кожата през зимата от глава до пети: подхранващият крем за лице е подходящ за употреба сутрин и вечер и се препоръчва  за суха  и чувствителна кожа. Леката му и копринена консистенция се топи, без  да оставя мазни следи. Макар и скрита под  дебелите дрехи, кожата на тялото също има нужда от хидратация и за тази цел може да се доверите на подхранващия крем за тяло с органично масло от ший, чието използване козметолозите препоръчват, а шампоанът за коса и тяло Shea/Karite се грижи за сухата коса и кожа под душа.
През зимата е важна и добрата грижа за крайниците. Кожата на ръцете и краката е изключително чувствителна и в студеното време става суха, склонна към  загрубяване и напукване, затова е необходима интензивната й хидратация, за което са особено подходящи подхранващият лосион за ръце и кремът за крака от козметичната серия Shea/Karite.
Комбинираното използване на продуктите с „женско злато“ в състава им осигурява адекватна грижа за кожата през студените дни, за да се чувствате комфортно, уверено и със самочувствие.Последни новини

С подкрепата на РЕФАН избраха най-красивата плевенчанка! 14 април 2022 г.

Нейни подгласнички станаха други две плевенски красавици – В...

РЕФАН подкрепи конкурса "Мисис Бургас 2022" 6 април 2022 г.

Подаръци с козметика бяха щедро осигурени от „Рефан“.

РЕФАН и община Пловдив стоплиха сърцата на пенсионери за Първа пролет 25 март 2022 г.

С бал с маски възрастните хора от Централния клуб на пенсион...