Vanilla – шикозна и непредсказуема съставка в парфюмерията Ванилията се смята за символ на богатство, красота и елегантност

четвъртък, 20 септември 2018 г.

Vanilla – шикозна и непредсказуема съставка в парфюмерията

Ванилията е вид орхидея и за нейна родина се смята Мексико.
Освен че е доста скъпа подправка, употребата й в парфюмерията е изключително широка.Тя присъства почти във всяка парфюмна група и най-вече в силно ароматните ориенталски комбинации, чиито съставки са едни от най-наситените и екзотични благоухания, наричани още „гурме аромати“.
Действа като антидепресант, балансиращо и релаксиращо, стимулира физическата и интелектуална активност, засилва волята и помага за борбата с летаргията.
Ванилията се смята за символ на богатство, красота и елегантност. Ароматът й успокоява и вдъхва положителни емоции. Освен това уханието на ванилия действа като страхотен афродизиак. Истинската есенция от ванилови зрънца притежава удивителен аромат – пикантен, амбров, плътен, ликьорен и леко еротичен.
Ако искате да сте провокативни, но в същото време деликатни и нежни, то шикозната и непредсказуема ванилия определено ще ви заплени с аромата си. Съчетана с необичайни акорди, ванилията успява да убеди в своите качества дори тези, които я отхвърлят. За някои хора ароматът й е неприятен, но за други е невероятно изкушаващ и привлекателен. Обожавана или отхвърляна, безспорно ванилията е легендарна съставка в парфюмерийната палитра. Тя не се отнася към тези аромати, които неизменно са на гребена на модната вълна, но винаги успява дискретно да се „скрие” при смяна на предпочитанията на обществото, за да се върне само след няколко години отново на парфюмерийната сцена, обгърната от сияйните лъчи на новата си слава.

Eau de parfum Vanilla & Rose е истинско предизвикателство, сладък, игрив и същевременно изискан аромат, в унисон с нестандартните ухания от колекция Refan Temptation Blend. Той е въплъщение на рубинена роза дамасцена, пикантни подправки, фини  зелени и дървесни ноти. Розата постепенно се отдръпва, за да отстъпи място на сладка ванилия, мед, захаросани плодове и открива нюанси на шафран, малина и опушени дървесни ноти. Vanilla & Rose е  специален избор, в който изкушение и чувственост пулсират, излъчвани от необичайно преливащи се ноти и акорди.