Рекордните 38 клуба от 11 държави стартираха в IV турнир по художествена гимнастика "Тракия къп", за приза "Мария Петрова". Турнирът се организира от СКХГ Тракия с подкрепата на Община Пловдив.
Състезателки от Израел, Испания, Англия, Босна и Херциговина, Индия, Финландия, Молдова, Гърция, Русия и Сърбия премериха сили в турнира. Момичета от 23 български клуба взеха участие в състезанието, включително пловдивските "Тракия", "Тракия-Елит", "Брилянт" и "Вива". Свои възпитанички от КХГ "Левски" доведе и Нешка Робева, получила приветствия от зрителите в залата и близо 550-те участнички в надпреварата.
Четвъртото издание на турнира откри Георги Титюков, зам.-кмет на Пловдив. Сред официалните гости бяха още трикратната световна шампионка Мария Петрова, нейната треньорка Наталия Моравенова, олимпийската шампионка по гребане Стоянка Груйчева, президент на "Тракия", изпълнителната директорка на клуба Ирина Чернева, представители на БФ по художествена гимнастика. На подиума в залата на ПУ "Паисий Хилендарски" се състезаваха ансамбли и индивидуални изпълнения в пет възрастови групи.
Главен съдия на турнира беше Мария Петрова, вицепрезидент на БФХГ. Тя връчи приза "Мария Петрова" на победителките, а освен медалите награди състезателките и с подръци от РЕФАН България. Малките гимнастички останаха очаровани от продуктите на българската козметична компания.