РЕФАН подкрепи франкофонския фестивал „Златен ключ”- Пловдив 2022 Бляскаво откриване и изключителни таланти зарадваха публиката на франкофонския фестивал „Златен ключ”- Пловдив 2022

понеделник, 11 юли 2022 г.

РЕФАН подкрепи франкофонския фестивал „Златен ключ”- Пловдив 2022

Бляскаво откриване и изключително талантливи участници белязаха първата вечер на 19-ия Международен фестивал за франкофонска песен „Златен ключ”- Пловдив 2022, който се провежда в Дома на културата „Борис Христов“. Двете мелодични вечери, наситени с френски шансони, са с вход свободен. 

Водещи на концертите и тази година, спазвайки традицията бяха Теофана Брадинска –директор на Алианс Франсез Пловдив и Владислав Севов, журналист в БНТ – Пловдив. 

Специален гост и поздрав към участници и публика отправи г-жа Клодия Калво, която е заместник-съветник по сътрудничеството и културната дейност и аташе по образователно сътрудничество  към Френското посолство. 

Фестивалът бе открит официално от заместник-кмета по култура, археология и туризъм Пламен Панов, който също приветства организаторите, участниците и благодари на публиката. 

В първата  вечер на "Златен ключ" 2022 публиката чу и видя изпълнения на лауреати от предишни години с  атрактивни специално подготвени песни, както и новите бъдещи звезди –  възпитаници на „Арт Войс Център”, с ръководител Румяна Иванова, които са музикални партньори.  Химнът на събитието - песента „Шан-з-Елизе” в специална джазирана версия бе изпълнен от една от новите участнички, част от школата на Румяна Иванова - Деница Янева.  След нея на сцената се изяви носителката на голямата награда на фестивала за 2016 година - Марина Спасова. Puissance et gloire или песента от Шатовалон изпълни 11-годишният Георги Иванов. Групата на талантливите 11 –годишни певци бе представена отлично и от Антония Арнаудска и Йоана Ташева. След тях публиката аплодира горещо 13-годишната Белослава Петрова, възпитаничка не Руми Иванова и 10-годишната Кристина Енчева, която изпълни песента VOILA. Присъстваха и носталгичните мелодии и думи, които неповторимо изпълняваше Шарл Азнавур , изпълнени от Десислава Гинчева. Бурни аплодисменти получи и  Кристина Крабельова. Публиката се срещна и с една изпълнителка, която участва на фестивала "Златен ключ" от 12-годишна. От тогава до днес Нели Солакова е периодичен специален гост на фестивалните вечери. Не успя да присъства на няколко издания, но снощи се завърна в пълен блясък и интересни музикални предложения. Красиви изпълнения, наситени с много емоции като видеообръщения направиха още  Петал Гало от Индия и Мишел Езат от Египет. 

На финала пя Олга Василенко от Украйна, като след нейното изпълнение на сцената се качиха всички участници, които получиха от Теофана Брадинска почетни дипломи за участие и подаръци. Тази вечер в 19.00 часа, отново с вход свободен в ДК „Борис Христов“ започва концерта „Олга и приятели“ на талантливата Олга Василенко. Тя е подготвила серия от приятни изненади за публиката. 19-тият Международен фестивал на франкофонската песен „Златен ключ“ е под мотото „Празник на музиката” и под егидата на община Пловдив.

 

РЕФАН България подкрепи събитието, като осигури подаръци за участници, жури и организатори. Торбичките препълнени с едни от най-актуалните продукти на компанията за парфюмерия и козметика зарадваха франкофоните.


 


Последни новини

Новата Мис Велико Търново 2023 е Ева Захариева 16 май 2023 г.

Освен първото място, красавицата спечели честта да представя...

Лидери в медицината бяха отличени с подкрепата на РЕФАН България 10 май 2023 г.

​ 23-те златни статуетки бяха връчени по време на осмото изд...

РЕФАН подкрепи франкофонския фестивал „Златен ключ”- Пловдив 2022 11 юли 2022 г.

Бляскаво откриване и изключителни таланти зарадваха публикат...

С подкрепата на РЕФАН избраха най-красивата плевенчанка! 14 април 2022 г.

Нейни подгласнички станаха други две плевенски красавици – В...