Рефан България доведе в Локо двама специалисти от Еспаньол

четвъртък, 2 юли 2015 г.

Рефан България доведе в Локо двама специалисти от Еспаньол
Рефан България доведе в Локо двама специалисти от Еспаньол

Здравейте колеги,
Честит ден на спортните журналисти!

Рефан България доведе в Локо двама специалисти от Еспаньол 
Днес на Лаута се проведе специална пресконференция, на която бе обявено сътрудничеството между школите на Локомотив Пловдив и тази на Еспаньол. Сътрудничеството между двете страни се осъществява изцяло със съдействието на собственика на Рефан България - Ангел Попов. Двама треньори от школата на испанците са от неделя в България и два пъти дневно работят и тренират децата от черно-бялата школа. Заниманията се провеждат на стадиона в Беркут, където Рефан и Локомотив Пловдив са били посрещнати с много добри условия осигурени от домакините на комплекса.
" Най-важната тема, за която сме се събрали днес е присъствието на двама треньори от школата на Еспаньол, които са тук, за да тренират децата от школата на Локо. Те са тук благодарение на Ангел Попов от Рефан България, който винаги е помагал за школата на Локомотив Пловдив. В много трудни моменти той винаги е бил човека, който е подавал пръв ръка. Г-н Попов се е ангажирал това сътрудничество да продължи и за напред", заяви Думанов.

"Както в България, така и в Испания има какво да се надгражда. Важно е да има желание в тази посока. Ние правим всичко по силите си, за да се развива футбола при децата от най-ранна детска възраст. Давид и Серхио пристигнаха в събота през нощта. Първата тренировка беше в неделя. Това, на което те наблягат е динамиката в играта и двустранните игри. Това, което стана ясно в разговорите между нас е, че те тук виждат деца и треньори, които са много амбицирани. Няма какво да се лъжем, че ние изоставаме много от испанците. Важното обаче е че имаме желание, а нашите треньори са готови да попиват опит от хора като тези двама специалисти. Последната тренировка е в събота, след което те заминават със самолет към родината си", разкри подробности г-н Попов от Рефан България.
Давид Фернандес е Треньор в школата на Еспаньол. През 2012 година той е бил отличен с приз за най-добър специалист в Испания връчен ми лично от Висенте Дел Боске.

"Не за първи път съм в България, но за пръв път съм в Пловдив. Всичко се случи с помощта на фирма Рефан. Дойдохме, за да тренираме децата до 2002 година. Както винаги, когато отидем в чужбина, намираме деца с много добри качества. Аз съм на 29 години и от 13 години съм в Еспаньол се занимавам с обучението на футболисти в Еспаньол. Имал съм късмета да тренирам всички набори в Еспаньол. В моята кариера съм получавал много престижни награди, както индивидуални, така и колективни. Клубове, които обръщат внимание само на първия отбор и забравят подрастващите са обречени на неуспех.", заяви Фернандес и продължи:
"Условията тук не са лоши. В актуалната ситуация на футбола в цяла Европа, смятам, че който повече инвестира в бази и обучение, ще получи резултати в първия си отбор. Смятам, че в Локомотив има много добри неща и бъдещето е в обучението на младите играчи. Трябва да дадем на всеки един играч това, което му е нужно за да израсне. Треньорът трябва да забрави за собствената си его и да обърне внимание на момчетата.

Серхио Еспехо Базилио е от една година треньор в школата на Еспаньол. Преди това 12 години е работил в Тераса.
"Работя в Еспаньол от 1 година. Догодина ще тренирам 14-годишните играчи на каталунския клуб. Благодаря на Рефан и Локомотив за шанса, който ни дадоха заедно да се обучаваме и да натрупаме опит и извън Испания. Най-важното както за момчетата, така и за хората около тях е да трупат добър опит, за да могат да просперират."

 



Последни новини

Вахтен офицер втори ранг е новата Мисис Бургас 1 април 2024 г.

Мисис Бургас е конкурс с кауза още от самото си създаване.

13-ти мемориален крос "Стефан Попов" 17 май 2023 г.

Събота 20.05.2023, 10:00 сутринта на Гребната база в Пловдив

Новата Мис Велико Търново 2023 е Ева Захариева 16 май 2023 г.

Освен първото място, красавицата спечели честта да представя...

Лидери в медицината бяха отличени с подкрепата на РЕФАН България 10 май 2023 г.

​ 23-те златни статуетки бяха връчени по време на осмото изд...

РЕФАН подкрепи франкофонския фестивал „Златен ключ”- Пловдив 2022 11 юли 2022 г.

Бляскаво откриване и изключителни таланти зарадваха публикат...