Първи фолклорен фестивал „Чинарова гора“ се проведе в Белащица

петък, 2 юли 2021 г.

Първи фолклорен фестивал „Чинарова гора“ се проведе в Белащица
Първи фолклорен фестивал „Чинарова гора“ се проведе в Белащица
Народни песни и кръшни хора се извиха в  „Чинаровата гора” край село Белащица. За пръв път там се организира фестивал „Чинарова гора“, по случай 10 години от обявяването на парк „Чинари“ за защитена местност.

Специален гост на празника беше кметът на община „Родопи” Павел Михайлов, a пловдивската компания за парфюмерия и козметика РЕФАН България подкрепи прекрасното събитие.

„За мен е изключително удоволствие да ви поздравя с „Добре дошли” и да пожелая на гостите да се насладят на хубавия празник, а на участниците – успех.  Над 200 самодейци от читалищни състави в Пловдивско, както и местните таланти от читалище „Просвета 1929“ ще се надиграват и надпяват”, обърна се с приветствие кметът Павел Михайлов.

Той каза, че през последните години Белащица е едно от населените места, които са предпочитано място за живеене в общината.

На сцената за първи се качиха танцов клуб „Калина“,  група „Белащенски напеви“ и юношески танцов състав „Белащенче“ с ръководители Пламен Добрев и Ивайло Маджаров. В надпяването и надиграването  се включиха групи от селата Крумово, Цалапица, Труд и танцови формации от Пловдив. Народното веселие  продължи  с програма на формация „Наздравица“ и оркестър „Феникс“ на Христо Коритаров.

Парк  „Чинарите” е защитена местност от 2011 година и е една от най-старите гори в Европа, естествено находище на източен  чинар.


Последни новини

С подкрепата на РЕФАН избраха най-красивата плевенчанка! 14 април 2022 г.

Нейни подгласнички станаха други две плевенски красавици – В...

РЕФАН подкрепи конкурса "Мисис Бургас 2022" 6 април 2022 г.

Подаръци с козметика бяха щедро осигурени от „Рефан“.

РЕФАН и община Пловдив стоплиха сърцата на пенсионери за Първа пролет 25 март 2022 г.

С бал с маски възрастните хора от Централния клуб на пенсион...