Грижи се за кожата си, докато спиш

сряда, 15 ноември 2017 г.

Грижи се за кожата си, докато спиш
Грижи се за кожата си, докато спиш

След като в нашата поредица  „Козметолозите на REFAN съветват… „ ви разказахме за различните видове дневни кремове за лице и ползата от използването им, е време да се спрем и на нощните кремове и нуждата от тях.
Според  козметолозите на  REFAN използването на нощен крем е  много важно и необходимо, особено сега, когато идва зимният сезон и кожата е изложена на вятър и студ. Нощните кремове са специално разработени за подхранване и грижа за кожата именно в часовете за сън и почивка. Те съдържат подхранващи и овлажняващи активни съставки, а редовното им използване забавя появата на фини бръчици и линии. За разлика от дневните кремове, нощните нямат слънцезащитен фактор и в повечето случаи са по-плътни и попиват по-бавно, ето защо е необходимо да се нанасят върху почистената и суха кожа на лицето половин-един  час преди лягане.
Добре е използването на нощни кремове да започне преди появата на първите признаци на стареене. Подходящ  за тази цел е нощният крем  Йогурт и розово масло на REFAN . Той не съдържа парфюмна композиция и осигурява незаменима грижа през  нощта, особено при възпалена и раздразнена кожа, както и след излагане на слънце и след солариум. Кремът съдържа розов конкрет, който омекотява кожата и намалява раздразненията, розова вода, която регулира водо-солевата обмяна и хидратира, а  концентратът от кисело мляко  и розовото масло в него регенерират зачервените участъци.
Друг нощен крем на REFAN с розово масло в състава си, е Гардения и роза. В него полезните свойства на розовото масло са подсилени от високото съдържание на стволови клетки от гардения. Натуралните съставки регенерират кожата на лицето, засилват синтеза на колаген и забавят процесите на стареене. Витамини А и Е се грижат за сияйния вид и подпомагат борбата с бръчките.
Друго мощно средство за намаляване на бръчките, препоръчано от козметолозите на REFAN, е антиоксидантният нощен крем за лице Vitamin C. Кремът е обогатен с витамин С, който стимулира синтеза на колаген, укрепва тъканите и намалява оксидативния стрес на кожата, предизвикан от факторите на околната среда. Маслиновият сквалан в състава му подхранва кожата през нощта и подобрява нейната еластичност. Скваланът е съвместим с всички видове кожа и е незаменим, когато става въпрос за нейното хидратиране, регенериране и омекотяване.

В следващата ни статия  ще продължим да ви запознаваме с ползите и свойствата на нощните кремове за лице на REFAN, препоръчани от козметолозите.
За качествата на продуктите на козметичния бранд убедително говорят последните му постижения - Златен сертификат в класацията „Любима марка на българския потребител 2017” за най-много потребителски гласове, както и първо място в категориите  „Козметика“ и „Българска марка“.

 Последни новини

С подкрепата на РЕФАН избраха най-красивата плевенчанка! 14 април 2022 г.

Нейни подгласнички станаха други две плевенски красавици – В...

РЕФАН подкрепи конкурса "Мисис Бургас 2022" 6 април 2022 г.

Подаръци с козметика бяха щедро осигурени от „Рефан“.

РЕФАН и община Пловдив стоплиха сърцата на пенсионери за Първа пролет 25 март 2022 г.

С бал с маски възрастните хора от Централния клуб на пенсион...