Грижи се за кожата си, докато спиш

сряда, 15 ноември 2017 г.

Грижи се за кожата си, докато спиш
Грижи се за кожата си, докато спиш

След като в нашата поредица  „Козметолозите на REFAN съветват… „ ви разказахме за различните видове дневни кремове за лице и ползата от използването им, е време да се спрем и на нощните кремове и нуждата от тях.
Според  козметолозите на  REFAN използването на нощен крем е  много важно и необходимо, особено сега, когато идва зимният сезон и кожата е изложена на вятър и студ. Нощните кремове са специално разработени за подхранване и грижа за кожата именно в часовете за сън и почивка. Те съдържат подхранващи и овлажняващи активни съставки, а редовното им използване забавя появата на фини бръчици и линии. За разлика от дневните кремове, нощните нямат слънцезащитен фактор и в повечето случаи са по-плътни и попиват по-бавно, ето защо е необходимо да се нанасят върху почистената и суха кожа на лицето половин-един  час преди лягане.
Добре е използването на нощни кремове да започне преди появата на първите признаци на стареене. Подходящ  за тази цел е нощният крем  Йогурт и розово масло на REFAN . Той не съдържа парфюмна композиция и осигурява незаменима грижа през  нощта, особено при възпалена и раздразнена кожа, както и след излагане на слънце и след солариум. Кремът съдържа розов конкрет, който омекотява кожата и намалява раздразненията, розова вода, която регулира водо-солевата обмяна и хидратира, а  концентратът от кисело мляко  и розовото масло в него регенерират зачервените участъци.
Друг нощен крем на REFAN с розово масло в състава си, е Гардения и роза. В него полезните свойства на розовото масло са подсилени от високото съдържание на стволови клетки от гардения. Натуралните съставки регенерират кожата на лицето, засилват синтеза на колаген и забавят процесите на стареене. Витамини А и Е се грижат за сияйния вид и подпомагат борбата с бръчките.
Друго мощно средство за намаляване на бръчките, препоръчано от козметолозите на REFAN, е антиоксидантният нощен крем за лице Vitamin C. Кремът е обогатен с витамин С, който стимулира синтеза на колаген, укрепва тъканите и намалява оксидативния стрес на кожата, предизвикан от факторите на околната среда. Маслиновият сквалан в състава му подхранва кожата през нощта и подобрява нейната еластичност. Скваланът е съвместим с всички видове кожа и е незаменим, когато става въпрос за нейното хидратиране, регенериране и омекотяване.

В следващата ни статия  ще продължим да ви запознаваме с ползите и свойствата на нощните кремове за лице на REFAN, препоръчани от козметолозите.
За качествата на продуктите на козметичния бранд убедително говорят последните му постижения - Златен сертификат в класацията „Любима марка на българския потребител 2017” за най-много потребителски гласове, както и първо място в категориите  „Козметика“ и „Българска марка“.

 



Последни новини

Вахтен офицер втори ранг е новата Мисис Бургас 1 април 2024 г.

Мисис Бургас е конкурс с кауза още от самото си създаване.

13-ти мемориален крос "Стефан Попов" 17 май 2023 г.

Събота 20.05.2023, 10:00 сутринта на Гребната база в Пловдив

Новата Мис Велико Търново 2023 е Ева Захариева 16 май 2023 г.

Освен първото място, красавицата спечели честта да представя...

Лидери в медицината бяха отличени с подкрепата на РЕФАН България 10 май 2023 г.

​ 23-те златни статуетки бяха връчени по време на осмото изд...

РЕФАН подкрепи франкофонския фестивал „Златен ключ”- Пловдив 2022 11 юли 2022 г.

Бляскаво откриване и изключителни таланти зарадваха публикат...