„Гладка като кадифе" кожа се постига с ексфолиантите на „REFAN" Най-добрият начин да поддържаме кожата жизнена и еластична е като използваме ексфолианти, съветват козметиците. Използването им поне два пъти седмично премахва мъртвите клетки и почиства порите в дълбочина.

понеделник, 28 юли 2014 г.

„Гладка като кадифе" кожа се постига с ексфолиантите на „REFAN"

Най-добрият начин да поддържаме кожата жизнена и еластична е като използваме ексфолианти, съветват козметиците. Използването им поне два пъти седмично премахва мъртвите клетки и почиства порите в дълбочина. По този начин кожата се освобождава от токсините и свободно „диша". Друг интересен факт, е че благодарение на тях се избягват „врасналите" косъмчета след епилация.

Ексфолиантите на „REFAN" са комбинация от захарни кристали и растителни масла, които по естествен начин почистват и хидратират кожата. Това са измивни продукти и балсам за тяло в един продукт. Този ефект се постига с растителни масла, които съчетават омекотяващо и едновременно с това овлажняващо и подхранващо кожата действие, обяснява Антония Царева, козметолог на „REFAN" и ръководител на иновативните проекти на компанията.

Масло от семки от грозде (Vitis vinifera). Богато е на ненаситени мастни киселини и витамините Е и D. То е много фино, подходящо за всякакъв тип кожа и е широко използвано като масло за масаж. Абсорбира лесно в кожата, като я прави гладка и без неприятно мазно усещане по нея.

Масло от ядки от кайсия (Prunus armeniaca). Леко, фино масло с блед жълтеникав цвят. Богато е на ненаситени мастни киселини – линолова, линоленова и олеинова, както и на витамини – Е, A, D и F. Маслото от кайсиеви ядки е подходящо за всеки тип кожа, но е с особено добър ефект при застаряваща, чувствителна, суха и възпалена кожа.

Липидният състав на бадемовото масло, например, е най-близък до човешкият. То попива бързо, успокоява, омекотява и заглажда кожата. Не дразни и не предизвиква алергични реакции. Соевото масло (соев глицин) възстановява епидермалната бариера и влагозадържащата способност на кожата, а благодарение на наличието на токофероли и фитостерини има изразено регенериращо действие. Растителните масла в ексфолиантите на „REFAN" са натурален продукт, а не химически. Те са богати на незаменимите мастни киселини, изключително полезни за нормалното функциониране на кожата. „Гладка като кадифе" кожа е неизменното усещане след измиване с ексфолиантите на „REFAN". Те могат да се използват като стимулиращ масаж с подчертано въздействие срещу стреса на ежедневието, за релакс и отпускане. За това съдейства и божественото им ухание. Последни новини

С подкрепата на РЕФАН избраха най-красивата плевенчанка! 14 април 2022 г.

Нейни подгласнички станаха други две плевенски красавици – В...

РЕФАН подкрепи конкурса "Мисис Бургас 2022" 6 април 2022 г.

Подаръци с козметика бяха щедро осигурени от „Рефан“.

РЕФАН и община Пловдив стоплиха сърцата на пенсионери за Първа пролет 25 март 2022 г.

С бал с маски възрастните хора от Централния клуб на пенсион...