Да си спомним за Стефан Попов - орисан със силата да преобърне света край себе си!

петък, 28 декември 2018 г.

Да си спомним за Стефан Попов - орисан със силата да преобърне света край себе си!

На днешния ден, преди 9 години си отиде един от първите частни предприемачи, рискували да поставят основите на частния бизнес в Пловдив. Стефан Попов бе човекът, който можеше гордо да каже откъде му е първия милион. От работа, от шанс и от невероятната си дарба на парфюмерист. Човекът, който създаде една от най-добрите български парфюмерийни компании Рефан България ООД, загуби битката с рака на 28.12.2009-а година.

В продължение на десет години, отписан от повечето лекари, той не спираше да се бори - операция след операция, химиотерапия след радиотерапия... Стефан Попов бе от хората, които са убедени, че със земния път нещата не свършват. Ден, преди да потегли, Стефан Попов направи поредното си добро дело. На Стефанов ден още една мраморна чешма в Родопите даде вода и прохлада на жадните.

Стефан Попов ни показа дори как достойно се отива от този свят: стисна зъби и държа капчицата живот, докато водата от Стефановата чешма потече. Свърши си работата и тръгна.

Днес REFAN е най-разпознаваемата  козметична компания в България, а децата на предприемача управляват и разширяват с отговорност и уважение, наследството, оставено от Попов.

"За Стефан Попов не говоря в минало време. Защото е от  хората, които заразяват - с усмивка, с доброта, с хъс за работа. Е, как да кажа беше, когато продължавам  да се допитвам до него, кое е добро и кое е зло. Как да е бил, когато и сега чувствам, че ако не ми достигат сили, той ми дава. И само на мен ли?  Стефан Попов има невероятна дарба: да дава! Защото има много. Е, и други имат, но имането ги затваря в света на вещите.  А Стефан си знае мярата - има толкова, колкото му е достатъчно. Останалото е суета.  Стефан Попов е от малцината, орисани със силата да преобърнат света край себе си. Към добро. Имам още какво да науча от моя приятел. Затова не го пускам. Хубаво ми е с теб, нека още да си поговорим. За всичко, приятелю.", споделя неговия най-добър приятел журналистът Михаил Ванчев.Последни новини

С подкрепата на РЕФАН избраха най-красивата плевенчанка! 14 април 2022 г.

Нейни подгласнички станаха други две плевенски красавици – В...

РЕФАН подкрепи конкурса "Мисис Бургас 2022" 6 април 2022 г.

Подаръци с козметика бяха щедро осигурени от „Рефан“.

РЕФАН и община Пловдив стоплиха сърцата на пенсионери за Първа пролет 25 март 2022 г.

С бал с маски възрастните хора от Централния клуб на пенсион...