Серия на REFAN с масло от „женско злато”

петък, 15 септември 2017 г.

Серия на REFAN с масло от „женско злато”

След летните дни, прекарани на открито под яркото слънце и свежия морски бриз, е време да се погрижим  сериозно за кожата, нейната свежест и сияен вид. За тази цел е изключително подходящо маслото от ший, което може да се прилага  навсякъде, където кожата  има нужда хидратация. Известно още като масло от  карите, то е едно от големите чудеса  на Черния континент. Името му означава „живот“ и се смята за свещено.

В името на природните продукти,  задължителна съставка на козметиката на REFAN, фирмата използва маслото от карите в козметичната си серия SHEA/KARITE. Пловдивската фирма ненапразно бе избрана за "Любима марка на българския  потребител -2017".  Компанията участва в националната класация в 2 категории – Козметика и Българска марка. Тя не само безапелационно спечели  първото място и в двете, ами оглави и цялата надпревара, за което получи Златен сертификат.

Маслото от ший се добива  от ореховите ядки на дървото Mangifolia (Butyrospermum Parkii), което  расте в западно африканската савана. Любопитното е, че то не може да се култивира, извисява се до 15-20 м височина, а продължителността на живота му достига впечатляващите 300 години. Развива се напълно след около 50 години. Започва да дава плодове след 15 г., но може да отнеме дори 30 лета, докато започне да дава качествени ядки, богати на витамини и мастни киселини. Те се сушат  и стриват на паста. Тази паста се меси продължително, докато се превърне в масло от карите - един универсален продукт в грижа за кожата, наречен „женско злато“.  Жените от Буркина Фасо го използват за масаж на новородените деца. Твърди се, че египетската кралица Нефертити дължала своята красота на редовното използване на маслото от карите.

Този природен продукт е изключително ценен поради състава си и въздействието, което оказва  върху кожата. Голямото количество витамин  Е в него осигурява защита от ултравиолетовите лъчи и действието на свободните радикали. Предотвратява появата на бръчки, изглажда фините линии и ефективно противодейства на процесите на стареене. Витамин F действа като защитник на кожата. Има силно омекотяващо действие върху груба, суха и лющеща се кожа. В маслото от карите се открива значително количество канелена киселина, на която се дължи естествения му слънцезащитен фактор.
 „Женското злато“ е богато на микроелементи и мастни киселини, които са необходими за запазване на влагата в кожата, поддържането на еластичността и регулиране на липидния синтез в дълбочина. Тези съставки в маслото от карите действат благоприятно за  клетъчното обновяване, възстановяват роговия слой на кожата и я успокояват. Счита се, че маслото от ший е най-добрата грижа за кожата през зимата и след излагане на слънце, тъй като осигурява необходимата влага и хранителни вещества през студен сезон и сухо време.
Козметичната серия на REFAN с органично масло от ший има подхранващо действие. В нея са включени дневен/нощен крем за лицелосион за ръцекрем за тяло, крем за кракашампоан за коса и тялопилинг сапун гъба, както и ръчно изработен глицеринов сапун. Освен масло от карите, той съдържа и брашно от гроздови семки. Малките им частици допълнително ексфолират и масажират нежно кожата.
Продуктите от серията са с лека и копринена консистенция, която се топи, без да оставя мазни следи. Особено подходящи са за суха, чувствителна или загрубяла кожа.



Последни новини

Вахтен офицер втори ранг е новата Мисис Бургас 1 април 2024 г.

Мисис Бургас е конкурс с кауза още от самото си създаване.

13-ти мемориален крос "Стефан Попов" 17 май 2023 г.

Събота 20.05.2023, 10:00 сутринта на Гребната база в Пловдив

Новата Мис Велико Търново 2023 е Ева Захариева 16 май 2023 г.

Освен първото място, красавицата спечели честта да представя...

Лидери в медицината бяха отличени с подкрепата на РЕФАН България 10 май 2023 г.

​ 23-те златни статуетки бяха връчени по време на осмото изд...

РЕФАН подкрепи франкофонския фестивал „Златен ключ”- Пловдив 2022 11 юли 2022 г.

Бляскаво откриване и изключителни таланти зарадваха публикат...