„РЕФАН БЪЛГАРИЯ” ПОДКРЕПЯ СПОРТНИТЕ АМБИЦИИ НА ПЛОВДИВСКАТА РАКЕТА ДИМИТЪР

четвъртък, 23 юли 2015 г.

„РЕФАН БЪЛГАРИЯ” ПОДКРЕПЯ СПОРТНИТЕ АМБИЦИИ НА ПЛОВДИВСКАТА РАКЕТА ДИМИТЪР
„РЕФАН БЪЛГАРИЯ” ПОДКРЕПЯ СПОРТНИТЕ АМБИЦИИ НА ПЛОВДИВСКАТА РАКЕТА ДИМИТЪР
„РЕФАН БЪЛГАРИЯ” ПОДКРЕПЯ СПОРТНИТЕ АМБИЦИИ НА ПЛОВДИВСКАТА РАКЕТА ДИМИТЪР

„РЕФАН БЪЛГАРИЯ” ПОДКРЕПЯ СПОРТНИТЕ АМБИЦИИ НА ПЛОВДИВСКАТА РАКЕТА ДИМИТЪР

  Вече не може да ни учуди факта, че когато се заговори за успешна спортна реализация и успехи в града под тепетата почти винаги чуваме името на г-н Ангел Попов, президент на „РЕФАН БЪЛГАРИЯ”. Той е човекът, който застава безрезервно зад спортните таланти и не се колебае в щедрото си спонсориране.

  Такъв е случаят и с амбициозният пловдивски тенисист Димитър Кузманов, който си е поставил зa цел да стигне до края на сезона 250-то място в световната ранглиста. Зад тази негова мечта твърдо застана г-н Ангел Попов, имащ дарбата да открие заложбите на всеки даровит спортист. Сега Д. Кузманов е 313-ти, но има огромния състезателен хъс да се изкачи с 60-70 места напред само в предстоящите няколко месеца. Амбициозният тенисист с гордост и огромна признателност заявява: "От скоро имам нов спонсор, с който ще мога да си позволя да участвам в по-сериозни турнири, които дават и повече точки за ранглистата. Заминавам на такъв турнир в Казахстан. Той е от Челинджър сериите и е с награден фонд от 75 000 долара. Все още не е ясно дали ще стартирам от основната схема, или ще трябва да мина през квалификациите. Амбициите ми са да стигна четвъртфинал в турнира. Ако влезна в топ 250 ще мога да участвам в квалификациите на големите турнири. В нашия спорт е много важно да имаш финансова подкрепа, защото пътуванията за турнирите са много и се изискват сериозни средства. С г-н Попов ме свърза моя кондиционен треньор и от преди месец започнахме сериозни преговори и се радвам, че постигнахме споразумение и че той реши да ме подкрепи", с радост споделя Димитър Кузманов.

  „РЕФАН БЪЛГАРИЯ”, в лицето на г-н Ангел Попов се ангажира да поема 50% от сумата, необходима на спортиста за участие в престижни турнири. Подкрепяйки такива каузи, президентът на козметичната компания знае, че подкрепя не само една спортна изява, и а личност, с която България един ден ще се гордее.

  Димитър Кузманов е само на 21 години. Състезател е от Тенис клуб „Локомотив" (Пловдив). Кузманов е син на тенисистката и национална състезателка Дора Рангелова Той тръгва по нейния път от 6 годишен, за да се посвети на спорта, станал семейна съдба. Негов треньор е вуйчо му Стефан Рангелов. Димитър вече може да се похвали със сериозна спортна биография. През 2009 г. е първи в ранглистата на Европейската тенис асоциация (ETA) при 16 годишните и е избран е за „Тенисист на годината" в Европа за юноши в тази възрастова група. Печели турнирите в Милано (1 категория), Крема и Нови Сад (2 категория).

  В турнирите на ITF при 18 годишните е победител през 2009 в Пловдив и Хасково от 4 категория и финалист през 2010 г. в Нови Сад (2 категория), Пловдив (3 категория) и на двойки в Сантяго де Чили (2 категория).

  Най доброто му класиране в световната ранглиста при юношите е №40 на 24 януари 2011 г. През юли достига до финал на Европейското първенство за юноши до 18 години, като губи с 5-7 6-7(2) от водача в схемата Роберто Карбалес Баена.

 

 



Последни новини

Вахтен офицер втори ранг е новата Мисис Бургас 1 април 2024 г.

Мисис Бургас е конкурс с кауза още от самото си създаване.

13-ти мемориален крос "Стефан Попов" 17 май 2023 г.

Събота 20.05.2023, 10:00 сутринта на Гребната база в Пловдив

Новата Мис Велико Търново 2023 е Ева Захариева 16 май 2023 г.

Освен първото място, красавицата спечели честта да представя...

Лидери в медицината бяха отличени с подкрепата на РЕФАН България 10 май 2023 г.

​ 23-те златни статуетки бяха връчени по време на осмото изд...

РЕФАН подкрепи франкофонския фестивал „Златен ключ”- Пловдив 2022 11 юли 2022 г.

Бляскаво откриване и изключителни таланти зарадваха публикат...