Geranium – наситен аромат за тонус и настроение Маслото от гераниум предразполага към нежност и е извор на бодрост

сряда, 5 септември 2018 г.

Geranium – наситен аромат за тонус и настроение

Зад името Geranium стои добре познатото ни индрише. За родина на ароматното растение се счита Южна Африка, откъдето то е внесено в Европа.
Етеричното масло от гераниум се добива чрез парна дестилация на стъбла и листа на растението Geranium и се използва широко в парфюмерията и козметиката заради приятния му аромат.
Това етерично масло е известно в търговията под името „тереше“ и представлява бледозеленикава течност. В състава му влизат достатъчно голямо количество активни компоненти, определящи различните ефекти и въздействие. Действа благоприятно при депресия и тревожност. Счита се за извор на бодрост, повишава работоспособността и вниманието. Ароматът му предразполага към нежност и повдига тонуса.
От древността растението заема значително място в много култури. Цвета на съцветията на гераниум определя символиката и дори магическото значение на растението. Маслото от гераниум е много популярно, заради широкия спектър на аромотерапевтично, антибактериално и заздравяващо раните действие. То спомага за рециклиране на мъртвите клетки и регенериране на нови.
Гераниевото масло често се сравнява с розовото етерично масло, защото има почти същите терапевтични свойства. Има изтънчен цветисто-зелен аромат, наподобяващ този на розата - сладък, богат, наситен, топъл и повдигащ настроението.

Eau de parfum Geranium & Rose e предизвикателно изкушение от бутиковата парфюмна колекция Refan Temptation Blend и впечатлява ценителите със своя специален, нестандартен, дързък и мистериозен аромат.
Geranium & Rose е дървесно - ориенталска комбинация от кардамон, розов пипер, шафран и пиперлива сладост от индийско орехче във върха, обкръжени от роза, гераниум и кедър в средата. Сантал, кожа и смолисти ноти завършват това уникално ухание, което олицетворява стремежа към съвършенство, управляван от сила и амбиция.

Продуктът може да намерите в най-близкия магазин на Refan:-----> магазиниПоследни новини

Chypre – класически аромат с модерно излъчване 20 септември 2018 г.

Шипровите аромати съчетават в себе си свежест, чувственост и...

Violet – божествен и деликатен аромат 20 септември 2018 г.

Виолетката е неразделна част от много парфюмни композиции

Iris – мистично цвете с елегантно ухание 12 септември 2018 г.

Маслото от ирис е една от най-харесваните и използвани парфю...

Geranium – наситен аромат за тонус и настроение 5 септември 2018 г.

Маслото от гераниум предразполага към нежност и е извор на б...

Sandalwood – силен афродизиак с незабравим аромат 5 септември 2018 г.

Маслото от сандалово дърво излъчва топлина и подобрява настр...

Patchouli – символ на разкош и богатство 5 септември 2018 г.

Маслото от пачули успокоява съзнанието и прогонва негативнит...

Saffron – „божественото цвете“ на парфюмерията 24 август 2018 г.

Ароматът на шафран е красив, луксозен и лесен за разпознаван...