Козметолозите на REFAN съветват – хидратирайте кожата си през зимата!

четвъртък, 19 януари 2017 г.

Козметолозите на REFAN съветват – хидратирайте кожата си през зимата!

За кожата трябва да полагаме грижи всеки ден, особено през зимата. Студът, вятърът, рязкото редуване на ниски температури навън и високи температури в помещенията водят до дехидратиране на кожата и намаляват нейната ефективност като защитна бариера на организма. С тези негативни последствия можете да се справите с помощта на подходяща козметика.
            Козметолозите на REFAN съветват през зимата да се използват хидратиращи продукти, които да осигуряват на кожата така необходимата й влага и препоръчват за студените дни козметичната серия Shea/Karite с органично масло от ший, богато на незаменимите за кожата витамини А и Е, както и на микроелементи и мастни киселини. Счита се, че то е най-добрата грижа за кожата през студения сезон, защото набавя живителна влага и хранителни вещества за нея, поддържа еластичността й и клетъчното обновяване.
            Със серията Shea/Karite можете да се погрижите за кожата през зимата от глава до пети: подхранващият крем за лице е подходящ за употреба през деня и нощта , препоръчва се за суха  и чувствителна кожа , а леката му и копринена консистенция се топи, без  да оставя мазни следи. Макар и скрита под  дебелите дрехи, кожата на тялото също има нужда от хидратация и за тази цел е подходящ  подхранващият крем за тяло с органично масло от ший, чието използване козметолозите препоръчват. Под душа можете да се доверите на подхранващия шампоан за коса и тяло Shea/Karite, който омекотява и хидратира сухата коса и кожа.
          През зимата е важна и добрата грижа за крайниците. Кожата на ръцете и краката е изключително чувствителна и в студеното време е склонна към  загрубяване и напукване, затова е необходима интензивната й хидратация, за което са особено подходящи подхранващият лосион за ръце и кремът за крака от козметичната серия Shea/Karite на REFAN.
          Друга алтернатива за студените дни са дневният и нощният крем с хиалуронова киселина на REFAN. Ако считате, че освен от хидратиране, кожата на лицето ви има нужда и от възстановяване на нейния свеж, младежки и сияен вид, можете да се доверите  на серията HYALURONIC ACID. Специалистите от световноизвестния козметичен бранд я препоръчват през зимния сезон заради изключителната способност на хиалуроновата киселина да задържа вода близо хиляда пъти повече от собственото си тегло. Комбинацията между хиалуронова киселина и колаген в серията HYALURONIC ACID хидратира в дълбочина, подобрява еластичността на кожата и стяга лицевия контур.
          Зимата поднася своите предизвикателства, но с козметиката на REFAN можете да се изправите пред тях и да се радвате на повече самочувствие със здрава, свежа и красива  кожа.



Последни новини

Новата Мис Велико Търново 2023 е Ева Захариева 16 май 2023 г.

Освен първото място, красавицата спечели честта да представя...

Лидери в медицината бяха отличени с подкрепата на РЕФАН България 10 май 2023 г.

​ 23-те златни статуетки бяха връчени по време на осмото изд...

РЕФАН подкрепи франкофонския фестивал „Златен ключ”- Пловдив 2022 11 юли 2022 г.

Бляскаво откриване и изключителни таланти зарадваха публикат...

С подкрепата на РЕФАН избраха най-красивата плевенчанка! 14 април 2022 г.

Нейни подгласнички станаха други две плевенски красавици – В...