Йогурт и бъз - безценен еликсир за кожата през лятото

четвъртък, 22 август 2019 г.

Йогурт и бъз - безценен еликсир за кожата през лятото

Всеизвестен факт е, че слънчевите UV лъчи водят до преждевременно стареене на кожата, тя се дехидратира и нейната еластичност намалява.

Затова след плаж и продължително излагане на слънце е необходима специална грижа, която да регенерира и подхрани кожата. Много подходяща за тази цел е козметиката от серия YOGURT AND ELDERBERRY на REFAN заради наситения си с полезни вещества състав:
- Концентрат от кисело мляко - богат на белтъчини, микроелементи и мазнини, безценният йогурт има превъзходен ефект върху кожата. Благодарение на високото съдържание на липиди, минерали и витамини в състава му, концентратът от кисело мляко овлажнява в дълбочина, омекотява и заглажда сухата и проблемна кожа, прави я гладка, еластична и сатенено мека. Белтъчините в него успокояват, опъват и изглаждат бръчките, а млечната киселина лесно прониква в порите и ги почиства.
- Екстракт от плодовете на бъз - богат на антиоксиданти, както и на витамин А, което го прави страхотен продукт за здравето на кожата. Той естествено я хидратира, изглажда бръчките и възвръща нейната еластичност, намалява възпаленията и успокоява кожните раздразнения.
- Провитамин В5 /Д-пантенол/ - хидратира кожата бързо и ефективно и е особено подходящ при продължително излагане на слънце. Стимулира епителизацията, действа противовъзпалително и има успокояващ ефект. Също така играе съществена роля в метаболизма на клетките. 
- Бадемово масло - богато на витамин Е, мононенаситени мастни киселини, протеини, калий, цинк и много други витамини и минерали. Успокоява, омекотява и заглажда кожата, изравнява тена, коригира пигментацията и има противовъзпалително, регенериращо и тонизиращо действие.
Освен с богатия си и полезен състав,  който я превръща в истински еликсир за кожата, козметичната линия YOGURT AND ELDERBERRY впечатлява и с разнообразие от продукти - кремове за лице, ръце и тяло; измиващ гел за лице с ексфолиращ ефект, лосион, захарен  ексфолиант и спрей за тяло; душ-гел; сапун; соли за вана; парфюм без алкохол; део рол-он; парфюм за дома с ратанови пръчици.
 



Последни новини

Новата Мис Велико Търново 2023 е Ева Захариева 16 май 2023 г.

Освен първото място, красавицата спечели честта да представя...

Лидери в медицината бяха отличени с подкрепата на РЕФАН България 10 май 2023 г.

​ 23-те златни статуетки бяха връчени по време на осмото изд...

РЕФАН подкрепи франкофонския фестивал „Златен ключ”- Пловдив 2022 11 юли 2022 г.

Бляскаво откриване и изключителни таланти зарадваха публикат...

С подкрепата на РЕФАН избраха най-красивата плевенчанка! 14 април 2022 г.

Нейни подгласнички станаха други две плевенски красавици – В...