Iris – мистично цвете с елегантно ухание Маслото от ирис е една от най-харесваните и използвани парфюмерийни съставки

сряда, 12 септември 2018 г.

Iris – мистично цвете с елегантно ухание


Ирисът /Iris/ се отглежда като културно и декоративно растение в Европа, Азия, Северна Африка и Северна Америка.
Името на цветето означава дъга и произходът му идва от древна Гърция. То е кръстено на богинята Ирида, която като посланик на боговете е слизала по дъгата, за да пренесе на земята волята на богове. Когато тя докосва земята, от стъпките й поникват красиви цветя - ириси.
Той е една от така наречените „самодивски билки“, които са използвани в миналото от шамани и знахари в магически ритуали за здраве и благоденствие на хората. Когато човек го вземе в ръце, той му носи сила и енергия. Хората вярвали, че коренът му изпълнява всякакви желания и помага на човек да постигне набелязаното, прави го по-целеустремен. Използва се в традиционната медицина и ароматерапия.
Не може да се твърди, че има някакви реални магически сили в корена от ириса, но от него се извлича ирисово масло, което е висококачествена парфюмерийна съставка. С изтънчения си и нежен аромат то е сред най-харесваните и употребявани компоненти както в дамската, така и в мъжката парфюмерия за създаване на запомнящи се ухания.
Маслото от ирис е с един от най-силните аромати - мистичен, цветист, землист, елегантен - и не губи качеството в продължение на години. Символиката на цветята, свързана с ириса, е вяра, ценно приятелство, надежда, обещание в любов и мъдрост.

Еau de parfum Iris & Rose е луксозно цветисто ухание към колекция Refan Temptation Blend. Това е ухание на любов, величие и класическа елегантност, страстно и романтично изкушение.
Iris & Rose започва със свежо начало от Калабрийски бергамот, майска роза и флорентински ирис. Следват закачлив розов пипер, пачули и кедър и отново се завръща цветистия характер на мириса на кадифена роза, тубероза, нероли. Чувствен мускус, амбра и какао закръглят и допълват това  великолепно, опияняващо ухание.


Последни новини

Новата Мис Велико Търново 2023 е Ева Захариева 16 май 2023 г.

Освен първото място, красавицата спечели честта да представя...

Лидери в медицината бяха отличени с подкрепата на РЕФАН България 10 май 2023 г.

​ 23-те златни статуетки бяха връчени по време на осмото изд...

РЕФАН подкрепи франкофонския фестивал „Златен ключ”- Пловдив 2022 11 юли 2022 г.

Бляскаво откриване и изключителни таланти зарадваха публикат...

С подкрепата на РЕФАН избраха най-красивата плевенчанка! 14 април 2022 г.

Нейни подгласнички станаха други две плевенски красавици – В...