Iris – мистично цвете с елегантно ухание Маслото от ирис е една от най-харесваните и използвани парфюмерийни съставки

сряда, 12 септември 2018 г.

Iris – мистично цвете с елегантно ухание


Ирисът /Iris/ се отглежда като културно и декоративно растение в Европа, Азия, Северна Африка и Северна Америка.
Името на цветето означава дъга и произходът му идва от древна Гърция. То е кръстено на богинята Ирида, която като посланик на боговете е слизала по дъгата, за да пренесе на земята волята на богове. Когато тя докосва земята, от стъпките й поникват красиви цветя - ириси.
Той е една от така наречените „самодивски билки“, които са използвани в миналото от шамани и знахари в магически ритуали за здраве и благоденствие на хората. Когато човек го вземе в ръце, той му носи сила и енергия. Хората вярвали, че коренът му изпълнява всякакви желания и помага на човек да постигне набелязаното, прави го по-целеустремен. Използва се в традиционната медицина и ароматерапия.
Не може да се твърди, че има някакви реални магически сили в корена от ириса, но от него се извлича ирисово масло, което е висококачествена парфюмерийна съставка. С изтънчения си и нежен аромат то е сред най-харесваните и употребявани компоненти както в дамската, така и в мъжката парфюмерия за създаване на запомнящи се ухания.
Маслото от ирис е с един от най-силните аромати - мистичен, цветист, землист, елегантен - и не губи качеството в продължение на години. Символиката на цветята, свързана с ириса, е вяра, ценно приятелство, надежда, обещание в любов и мъдрост.

Еau de parfum Iris & Rose е луксозно цветисто ухание към колекция Refan Temptation Blend. Това е ухание на любов, величие и класическа елегантност, страстно и романтично изкушение.
Iris & Rose започва със свежо начало от Калабрийски бергамот, майска роза и флорентински ирис. Следват закачлив розов пипер, пачули и кедър и отново се завръща цветистия характер на мириса на кадифена роза, тубероза, нероли. Чувствен мускус, амбра и какао закръглят и допълват това  великолепно, опияняващо ухание.


Последни новини

REFAN дари дезинфекциращи продукти на болници в Пловдив и Стара Загора и 13 социални домове 22 април 2020 г.

Почистващи продукти за ръце от козметичния бранд получи и Об...

Осигурете си добра хигиена и чисти ръце по всяко време 23 март 2020 г.

със Спрей за почистване на ръце във флакон за 1500 впръскван...

НОВ ПРОДУКТ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА РЪЦЕТЕ ПУСНА REFAN НА ПАЗАРА 17 март 2020 г.

СПРЕЙ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА РЪЦЕ БЕЗ ОТМИВАНЕ

Твоята печеливша бизнес възможност! 18 февруари 2020 г.

Инвестиция с бърза възвръщаемост