Agarwood – аромат, пропит с духа на Изтока Маслото от агарово дърво създава усещане за блаженство и душевна хармония

сряда, 15 август 2018 г.

Agarwood – аромат, пропит с духа на Изтока
Agarwood – аромат, пропит с духа на Изтока

Има съставки в парфюмерията, които са ценени и търсени не само заради неповторимия си аромат, но и заради легендите, с които е забулен произходът им. Това се отнася с пълна сила за агаровото дърво /Agarwood/ – мистично дърво с богато емоционално и духовно въздействие върху хората.
Агаровото дърво е много рядко и ценно тропическо дърво. Етеричното масло се извлича от благоуханата му смола. Негова родина е Индия и страните от Югоизточна Азия.  Известно е още в арабския свят като Уд (Oud или Oudh). Агаровото дърво се счита за мистично „ухание на боговете“, което пленява със своя блажен аромат.
Дървото Агар е почитано като свещено още от дълбока древност и е заемало важно място в живота, традициите и вярванията на много култури и народи. Топлият и изтънчен мирис съчетава сладостни и дървесни нотки. Ароматът на агарово дърво не е обикновен аромат или един от многото. Това е нещо много специално, уникално, извисяващо и неповторимо. Това е любимият аромат на Господ.
Централно място в митовете и легендите заема вярването за Божествения произход на агаровото дърво. То е връзката между нашия и невидимия свят. Сведения се откриват многократно в различни древни свещени писания, според преданията самият Буда, а по-късно и пророкът Мохамед, са споменавали за божествения произход на агаровото дърво .
Според вярванията, то пропъжда негативните мисли и енергии  и създава в дома атмосфера на спокойствие, хармония и комфорт. Благодарение на магическата си сила, уханието му привлича късмета, благополучието и любовта. Агаровото дърво е ароматът на крале, императори, висши аристократи и заможни персони, които единствено са могли да си позволят високата му цена. И днес се счита, че е символ на престиж, лукс и изискан вкус. Няма скъп натурален парфюм с ориенталски привкус, без участието на етерично масло от агарово дърво.
То е било почитано през хилядолетията и заради огромната си целебна сила и способност да лекува, както на физическо, така и на емоционално, умствено и духовно ниво. От древни времена до днес агаровото дърво заема важно място в Аюрведата, тибетската и традиционната китайска медицина. Опияняващият аромат предизвиква усещане за блаженство, дълбоко вътрешно спокойствие и емоционална стабилност, което го прави изключително ценно ароматерапевтично средство. Не на последно място е и всепризнат афродизиак - най-мощният, който човечеството познава.
Еau de parfum Agarwood & Rose - част от емблематичната колекция Refan Temptation Blend – носи атмосферата на Изтока и потапя в опияняваща хармония, създадена от необикновения и пикантен аромат на agarwood, майсторски преплетен с невинността и деликатността на Rosa damascena.


Продуктът може да намерите в най-близкия магазин на Refan:-----> магазини

 



Последни новини

Вахтен офицер втори ранг е новата Мисис Бургас 1 април 2024 г.

Мисис Бургас е конкурс с кауза още от самото си създаване.

13-ти мемориален крос "Стефан Попов" 17 май 2023 г.

Събота 20.05.2023, 10:00 сутринта на Гребната база в Пловдив

Новата Мис Велико Търново 2023 е Ева Захариева 16 май 2023 г.

Освен първото място, красавицата спечели честта да представя...

Лидери в медицината бяха отличени с подкрепата на РЕФАН България 10 май 2023 г.

​ 23-те златни статуетки бяха връчени по време на осмото изд...

РЕФАН подкрепи франкофонския фестивал „Златен ключ”- Пловдив 2022 11 юли 2022 г.

Бляскаво откриване и изключителни таланти зарадваха публикат...